ЗВО УКРАЇНИ ВІДКРИТІ ДЛЯ ІНОЗЕМНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

 

Навіть попри повномасштабну російську агресію, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що прийняття іноземців до вищих навчальних закладів України цього року не буде скасовано. За словами Міністра, за останні два роки в Україні значно зросла кількість іноземних студентів, що свідчить про довіру до національної системи освіти.

Полтавський державний аграрний університет також активно реалізує програми міжнародного співробітництва. В першу чергу, це стосується навчально-виробничої практики наших студентів у інших країнах світу, серед яких Польща, Німеччина, Швейцарія, Франція, Нідерланди, Данія, Норвегія, Фінляндія, Швеція, Канада, США і навіть Австралія!

Університет постійно перебуває у пошуку конкретних шляхів і засобів інтернаціоналізації усіх сфер своєї діяльності, здійснюючи практичне прилучення до єдиних вимог, єдиних критеріїв та досвіду науково-освітньої роботи провідних освітніх закладів за кордоном і має досвід міжнародної співпраці з більш ніж 50 організаціями, установами та ЗВО з більш ніж 20 країн світу.

В нашому Університеті успішно функціонує міжнародний проєкт «Паралельний європейський диплом», завдяки якому здобувачі вищої освіти мають можливість отримати 2 дипломи одночасно (український та польський).


Також, в Університеті функціонує Центр міжнародної освіти, який здійснює підготовку громадян країн Азії, Африки і Латинської Америки для подальшого навчання їх у закладах вищої освіти України. Серед традиційних напрямків міжнародного співробітництва — підвищення кваліфікаційного рівня науково-педагогічних працівників, спільна із зарубіжними партнерами підготовка фахівців; проведення та участь у міжнародних наукових конференціях, симпозіумах та робочих зустрічах, членство у міжнародних наукових та освітніх асоціаціях, співробітництво по лінії міст-побратимів.