Зустріч студентів факультету ветеринарної медицини з представницями психологічної служби ПДАУ в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

 

З 25 листопада до 10 грудня відбувається щорічна Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства", в період якої відзначаються такі важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Тож навіть у такий непростий час, який наразі переживає наша країна, дотримання права на захист від будь-якого насильства не повинно вважатися другорядним. Аби привернути увагу студентів до цієї актуальної проблеми та виховати в молоді загальнолюдські моральні цінності (доброту, толерантність, взаємоповагу, ввічливість, згуртованість) 29 листопада 2023 року керівниця психологічної служби ПДАУ Плаксієнко Ірина та соціальна педагогиня Авраменко Наталія провели бесіду зі студентами 1 курсу факультету ветеринарної медицини ПДАУ.

Учасникам зустрічі запропонували розглянути різнопланові конфлікти, які гіпотетично можуть виникати під час навчання, у спілкуванні з рідними чи друзями, між незнайомими людьми. Кожну ситуацію ідентифікували, висували ідеї щодо її вирішення, обирали найкращий з-поміж запропонованих варіант.

Такі тренінги сприяють формуванню громадянської та соціальної компетентностей, становленню загальнолюдських цінностей, умінню розв’язувати конфліктні ситуації без насилля і маніпуляцій, дотримуючись асертивних стратегій. Усі люди різні, але кожен з нас переживає сильні емоції та почуття і потребує любові й тепла.