Зустріч робочої групи з обговорення проєкту ОПП Біотехнології та біоінженерія (2023)

Засідання ради з якості вищої освіти
спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія

18 жовтня 2022 року на кафедрі біотехнології та хімії ННІ агротехнологій, селекції та екології Полтавського державного аграрного університету відбулося обговорення проєкту ОПП Біотехнології та біоінженерія.
У роботі засідання брали участь: Ірина Короткова, професорка кафедри біотехнології та хімії, к. х. н., доцентка, Анна Рибальченко, заступниця директора ННІ АСЕ зі спеціальності Біотехнології та біоінженерія, к. с.-г. н., доцентка кафедри селекції, насінництва і генетики; Таміла Ромашко, завідувачка кафедри біотехнології та хімії, к. х. н., доцентка; Сергій Корінний, доцент кафедри біотехнології та хімії, к. с.-г. н., старший науковий співробітник, гарант ОПП; Віктор Ляшенко, к. с.-г. н., доцент, доцент кафедри рослинництва; Валентина Крикунова, професорка кафедри біотехнології та хімії, к. х. н., доцентка; Дмитро Горбач, здобувач вищої освіти за ОПП Біотехнології та біоінженерія, член робочої групи з розробки освітньо-професійної програми.

Проєкт ОПП представила заступниця директора ННІ АСЕ зі спеціальності Біотехнології та біоінженерія Анна Рибальченко, яка поінформувала про основні зміни у представленому до обговорення проєкті освітньо-професійної програми Біотехнології та біоінженерія, наголосила на важливості відкритого, критичного, об’єктивного діалогу між учасниками зустрічі.

Учасники зустрічі обговорювали основні складові (загальна інформація, мета, особливості, програмні компетентності та результати навчання, ресурсне забезпечення реалізації програми тощо), відповідність зроблених уточнень і внесених змін до проєкту освітньої програми Стандарту вищої освіти України. Особливу увагу було приділено освітнім компонентам та обґрунтуванню змістовного наповнення навчального плану.