Зустріч із учнями Полтавської загальноосвітньої школи № 27

8 листопада 2021 року для учнів 9 класу КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 27 Полтавської міської ради Полтавської області» була організована екскурсія територією Полтавського державного аграрного університету. За традицією гості нашого закладу вищої освіти сфотографувалися на фоні гінкго дволопатевого та величезного серця, що є символом нашої загальної прихильності до Університету. Без уваги відвідувачів не залишилася і скульптура «Одвічна годувальниця українського народу».
Для гостей була запланована екскурсія територією кампусу, огляд якої супроводжувався історичною довідкою про заклад освіти та шляхи становлення і розвитку аграрної освіти Полтавщини, яку надала заступниця декана з виховної роботи інженерно-технологічного факультету к. п. н. Юлія Овсієнко. Учні зацікавилися сонячними колекторами, що розташовані на корпусі кафедри хірургії та акушерства. Тож було вирішено оглянути більш детально лабораторію «Енергозбереження та відновлюваних джерел енергії», екскурсію до якої провів Олександр Брикун, к. т. н., старший викладач загальнотехнічних дисциплін. Цікавою розповіддю супроводжувалися демонстрація обладнання лабораторії та огляд різних видів колекторів від фірм-виробників*.
Наступною цікавинкою для гостей Університету став музей кафедри нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин. Особливий настрій під час його відвідування створила керівниця підрозділу з організації виховної та іміджевої діяльності Радочіна Юлія Ігорівна, яка не лише розповіла про експозиції музею, а й запропонувала школярам визначити, які експонати належать відомим домашнім тваринам.
Розповідь про унікальні якості гінкго дволопатевого зацікавила наших гостей, кожен мав нагоду взяти собі на згадку осінній яскраво-жовтий листочок, що вважається символом нашого Університету. Учні разом із учителькою Іриною Харченко отримали чимало позитивних вражень та емоцій і висловили бажання завітати до Університету навесні, щоб на власні очі побачити, як квітнуть магнолії. Усі, хто працює і навчається тут, мають репутацію гостинних господарів, які пишаються сторічними традиціями і затишним кампусом. Тож чекаємо наступних зустрічей!

Аудиторія: 

Діяльність: