Зустріч із учнями 10-го класу Полтавської загальноосвітньої школи №27

17 листопада 2021 року для учнів 10-го класу КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 27 Полтавської міської ради Полтавської області» було проведено екскурсію територією Полтавського державного аграрного університету. Гостей привітно зустріли керівниця підрозділу з організації виховної та іміджевої діяльності Юлія Радочіна і заступниця декана з виховної роботи інженерно-технологічного факультету к. п. н. Юлія Овсієнко. Після узгодження побажань екскурсантів і уточнення маршруту гості нашого закладу вищої освіти за традицією сфотографувалися на фоні скульптури «Одвічна годувальниця українського народу».
За задумом організаторів екскурсії групу було поділено на дві підгрупи, одна з яких відвідала майстер-клас із виготовлення морозива на кафедрі харчових технологій факультету технології виробництва та переробки продукції тваринництва, а інша – мала нагоду познайомитись із матеріальним і програмним забезпеченням кафедри галузевого машинобудування інженерно-технологічного факультету. На школярів чекала цікава презентація креслень студентів – майбутніх інженерів,  детальні пояснення до яких надав завідувач кафедри галузевого машинобудування к. т. н. Сергій Яхін.
Під час прогулянки територією увагу учнів привернули сонячні колектори, що розташовані на корпусі кафедри хірургії та акушерства. Оскільки тема відновлюваних джерел енергії є актуальною зараз не лише в Україні, а й у всьому світі, то було вирішено оглянути більш детально лабораторію «Енергозбереження та відновлюваних джерел енергії», екскурсію до якої провів Олександр Брикун, к. т. н., старший викладач загальнотехнічних дисциплін. Окрім цікавої розповіді про технічні характеристики і можливості обладнання, що представлене у фондах лабораторії, школярі разом зі своїми учительками Олесею Любченко і Тетяною Гриценко мали нагоду більш детально оглянути різні види колекторів від фірм-виробників.*
На превеликий жаль, час екскурсії обмежений і гості лише частково ознайомилися з інформацією про наш Університет. Тож на прощання учні висловили побажання ближче познайомитись із мешканцями віварію Університету і прийти наступного разу навесні, щоб насолодитися буянням різноманітної флори, що висаджена не території нашого чудового парку.

Аудиторія: 

Діяльність: