Зустріч із стейкхолдером

13 січня на кафедрі інформаційних систем та технологій відбулася робоча зустріч завідувача кафедри, гаранта освітньої програми «Інформаційні управляючі системи та технології» другого (магістерського) рівня к. т. н., доцента Юрія Уткіна, професорки кафедри, гаранта освітньої програми «Інформаційні управляючі системи» першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 126 Інформаційні системи та технології к. ф.-м. н., доцентки Олени Копішинської із комерційним директором групи компаній «Докучаївські чорноземи» Михайлом Кобченком.  Провідною темою зустрічі директора і колишнього випускника ПДАУ доктора філософії з менеджменту із провідними фахівцями кафедри було обговорення змісту навчання молодих фахівців відповідно до потреб сучасного ринку праці.

Як високоосвічений сучасний керівник Михайло Кобченко поділився міркуваннями щодо важливості набуття студентами під час навчання таких компетентностей у галузі інформаційних технологій, яких потребують перш за все сучасні підприємства. Адже на сьогодні потреба у фахівцях з інформаційних систем та технологій невпинно зростає, економіка стає все більш цифровою, так само як і всі засади суспільного життя.

Під час обговорення змісту освітніх програм обох рівнів вищої освіти особливу увагу приділили технологіям обробки великих масивів даних, адаптивності до роботи з інформаційними системами, застосуванню мережевих технологій в автоматизації робіт як в аграрному секторі, так і в обліковій, статистичній, управлінській діяльності. Важливим лейтмотивом бесіди було розуміння, що сучасному фахівцю важливо усвідомити необхідність навчання впродовж життя, що цілком відповідає загальносвітовій парадигмі вищої освіти.

Наостанок зустрічі роботодавець Михайло Кобченко висунув пропозиції щодо працевлаштування на робочі місця в агропідприємстві випускників і студентів старших курсів ПДАУ, рівень підготовки яких відповідає вимогам до фахівця з інформаційних технологій, а також про можливість проходження студентами всіх видів практики на підприємстві «Докучаївські чорноземи». На зустрічі були присутні і старшокурсники Валентин Аксюк та Анатолій Городянин, які в бесіді з роботодавцем дізналися чимало нових підходів до оцінки фахових навичок.