Засідання вченої ради Полтавського державного аграрного університету

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

30 квітня 2024 року відбулося чергове засідання вченої ради Полтавського державного аграрного університету, на якому було розглянуто ряд важливих питань стосовно його діяльності.

Засідання очолювала голова вченої ради професорка Валентина Аранчій, яка ознайомила присутніх із порядком денним і регламентом роботи.

 

Роботу засідання було розпочато із нагородження наших студенток  – переможниць Всеукраїнського етапу XІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – Олександри Клиші (дипломом І ступеня) та Анастасії Рябухи (дипломом ІІ ступеня).

 

Олександра Клиша також посіла ІІІ місце на Всеукраїнському етапі XXІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

На засіданні привітали магістранта ННІ агротехнологій, селекції та екології Святослава Литвиненка, який  став чемпіоном Європи з гирьового спорту в ривку з довільною зміною рук та здобув срібло у класичному ривку, і його тренера Дмитра Дрофича.

 

Також сьогодні отримали сертифікати 16 випускників онлайн-курсу «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель».

 

Під час засідання присутні заслухали доповіді відповідно до порядку денного. Начальник навчального відділу Андрій Дорошенко представив аналіз стану проходження здобувачами вищої освіти практичної підготовки у 2023/2024 навчальному році. Про результати освітньої, наукової діяльності факультету технології виробництва та переробки продукції тваринництва за 2022/2023 навчальний рік, а також про роботу експертного центру «Milk Local Product», створеного в рамках проєкту Erasmus + «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD), доповів декан факультету технологій тваринництва та продовольства Анатолій Шостя. Декан факультету обліку та фінансів Олександр Безкровний відзвітував про результати освітньої, наукової діяльності його факультету за 2022/2023 навчальний рік.

Відповідальний секретар приймальної комісії Валерія Осташова поінформувала про вступну кампанію до Полтавського державного аграрного університету в 2024 році.

 

Проректорка з  науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара доповіла про іміджеві заходи Полтавського державного аграрного університету напередодні вступної кампанії 2024 року.

Наприкінці засідання ректор ПДАУ, заступник голови вченої ради Олександр Галич оприлюднив низку важливих питань, які підтримали члени вченої ради.

 

У рамках проведення Тижня факультету технологій тваринництва та продовольства перед початком вченої ради було проведено майстер-клас «Жайворонки», де всі охочі могли зліпити жайворонка з тіста. Цей захід став чудовою можливістю для учасників доторкнутися до традицій українського Великодня.

 

Завдяки активній участі та плідній співпраці членів вченої ради колектив ПДАУ досягає нових вершин і стає все більш потужним осередком освіти та науки.

Натхнення та плідна праця членів вченої ради ПДАУ й надалі сприяють процвітанню Університету та його безперервному руху до нових звершень!