Засідання наукового гуртка «CompassExpert»

31 жовтня 2023 року здобувачі вищої освіти спеціальності Туризм і рекреація, що є учасниками наукового гуртка «CompassExpert» кафедри фінансів, банківської справи та страхування, провели засідання з нагоди історії свята Хелловін.

Хелловін, або День усіх святих – давнє свято, яке щороку з розмахом відзначають по всьому світу. Традиція його святкування сягає корінням часів древніх кельтів, які мешкали близько 2 тис. років тому. З часом свято набуло розважаль-ного характеру і зараз є одним із найбільш яскравих свят за масштабами декора-цій, костюмів та традицій. В Україні традиція святкування

Хеловіну поки не надто поширена, але у Великій Британії, Канаді та країнах Європи існує справжній культ цього дня. У США Хеловін вважається національним святом.

До речі, у багатьох країнах у зборі пожертвувань на Хеловін бере участь дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ. Пожертви, які складають понад 150 млн доларів, переправляють до країн, в тому числі до України, де діти, потребують медичної, психологічної, соціальної підтримки. Учасники підготували цікаві виступи з питань історії виникнення свята Хелловін, традицій, як відмічають його в Європі, Сполучених Штатах Америки, Китаї, Японії.  Цікавими були повідомлення про особливі атрибути та символи цього дня.

   Модераторами цього засідання були викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування, які викладають дисципліни спеціальності Туризм і рекреація, доценти Рудич Алла Іванівна та Чіп Людмила Олександрівна.

Запрошуємо всіх бажаючих знати історія свят, на засідання гуртка «CompassExpert»  25 грудня 2023 року.