Заняття на базі відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату Полтавської районної ради

Стратегічне планування в діяльності органів місцевого самоврядування

 «МІСТА, А НЕ НАЦІЇ, Є СПРАВЖНІМИ
ДВИГУНАМИ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ»

Ян Якобс, американський вчений-урбаніст

Здобувачам вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» СВО «Магістр» 11.10.17 року було проведено заняття на базі відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату Полтавської районної ради з дисципліни «Стратегічне планування в діяльності органів влади».

З вітальним словом до студентів Полтавської державної аграрної академії звернулася Попова Юлія Михайлівна, начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту, кандидат економічних наук. Вона ознайомила учасників з матеріалами презентації «Стратегічне планування в діяльності органів місцевого самоврядування».

Юлія Михайлівна переконливо довела, що стратегічне планування – це системний шлях до управління змінами й досягнення консенсусу в громаді, а також формування спільного бачення її майбутнього.

Стратегічне планування територіальним громадам потрібне:

  • тому що це посилює їхню позицію у залученні зовнішніх ресурсів (інвестиції, гранти, субсидії, позики);
  • тому що це допомагає їм гармонізувати внутрішні ресурси, ідеї та наміри свої ключових «гравців»;
  • тому що це активний вплив на майбутнє громади.

Кінцевим результатом роботи з місцевого економічного розвитку, на думку Юлії Михайлівни, має стати підвищення конкурентоспроможності території та конвертація економічного зростання у добробут громадян.

Про перспективи створення Агенцій місцевого/регіонального розвитку розповів молоді Денис Сергійович Яблоновський, співробітник відділу інвестиційної діяльності.

Заступник голови районної ради Івженко Олексій Олександрович підкреслив роль Полтавської районної ради в розбудові децентралізацій них процесів.

Заняття проводилося при участі викладачів кафедри публічного управління та адміністрування Лозинської Т. М., Мирної О. В., Сердюк О. І.

Здобувачі вищої освіти мали можливість отримати відповіді на свої питання.

Майбутні фахівці з публічного управління щиро вдячні співробітникам Полтавської районної ради, які приділи їм увагу та ознайомили з діяльністю відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату!!!