Ярмарок вакансій у ПДАУ

 

У Полтавському державному аграрному університеті відбувся ярмарок вакансій, що покликаний сприяти успішному працевлаштуванню випускників закладу. На захід завітали 10 потужних роботодавців, які вже давно надають можливість успішної професійної реалізації випускникам ПДАУ. Студенти отримали унікальну нагоду поспілкуватися з роботодавцями, познайомитись із діяльністю найперспективніших підприємств Полтавщини, які готові надати шанс на вдалий старт і розвиток кар'єри.

Відкрила урочистий захід ректор ПДАУ Валентина Аранчій, яка подякувала шановним гостям за увагу до студентської молоді, а учасникам ярмарку порадила використати цей шанс на повну силу. Ведучою була проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара.

Розпочалася презентація з виступу представників компанії «Сингента». Зокрема, начальник відділу продажів Олександр Воропін розповів про свій професійний шлях і мотивував вибір саме цього роботодавця. «Сингента» — одна з провідних світових компаній, яка об’єднує понад 28 000 фахівців у 90 країнах. Стати частиною її команди — мрія багатьох випускників.

Далі пролунали презентації, що охоплювали різні галузі діяльності — від виробництва до продажів і громадського сектора.

ТОВ "Прайд-Авто" представив начальник структурного підрозділу Олександр Проценко, який розповів про діяльність свого підприємства, якому необхідні молоді професійні фахівці різних напрямів.

Комерційний директор ТОВ «ТермаСтіл» Інна Бібік презентувала свою виробничу компанію, яка динамічно розвивається, залучає найсучасніше виробниче обладнання і відповідає високим стандартам організації виробництва. Цей виступ був особливо цікавим для студентів інженерно-технологічного факультету ПДАУ, а також молоді, яка цікавиться продажами.

Представники ТОВ «Агрофірма "Маяк"» і ДП «Торговий дім "Маяк"» Юрій Задорожний та Ігор Лядський розповіли присутнім про унікальне власне виробництво натуральних, корисних і безпечних для здоров'я харчових продуктів, що розповсюджуються у продуктовій родині "Рідне Село". Ці компанії є надійними роботодавцями, у них регулярно відкриваються нові вакансії, тож студентська молодь може спробувати свої сили у різній професійній діяльності.

Директор відділення у м. Полтава АТ КБ "ПриватБанк" Головко Людмила презентувала студентам можливість працевлаштування у банківській сфері, яка завжди буде актуальною в нашому суспільстві.

Цікавим був виступ представників ГО «Аналітичний центр "Зміст"» Аліси Куценко, Віти Мольки та Олександра Скрипая, які, крім презентації своєї діяльності, запросили всіх охочих на тренінг із правил написання резюме. Аналітичний центр — це створення якісної та актуальної експертизи на регіональному рівні, розроблення ефективних управлінських рішень і муніципальних політик, створення порівняльної бази для дослідження.

Керівник відділу продажів ТОВ «Байєр» Данило Лютий і фахівець відділу селекції Віталій Саєнко висвітлили діяльність і потребу в кадрах своєї компанії. Оскільки «Байєр» в Україні представлений у різних напрямах, зокрема й аграрним підрозділом, то випускники ПДАУ можуть спробувати свої сили як в агрономічнІЙ діяльності, так і в інших. 

Для студентів факультету ветеринарної медицини особливо цікавим був виступ головного лікаря клініки ветмедицини «VetExpert» Тараса Лохвицького. Ця компанія є надійним стейкхолдером ПДАУ та радо приймає на роботу наших випускників.

Один із найочікуваніших виступів пролунав від представників ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» і ТОВ «Глобинський свинокомплекс», які входять до групи компаній «Глобино» — одного з провідних виробників ковбасних і м’ясних виробів на ринку України. У вертикально інтегровану структуру на сьогодні входять підприємства, які забезпечують замкнутий виробничий цикл продажу готової продукції. Вони запрошують на роботу фахівців різних галузей, тож кожен випускник ПДАУ може знайти спеціальність на будь-який/свій смак.

Загалом захід видався на славу. Після презентацій студенти мали змогу поспілкуватися та взяти контакти роботодавців, а також отримати відповіді на основні запитання.