Як наші студенти дебатували в Одесі

В рамках відзначення "Тижня сталого місцевого розвитку" (http://www.pdaa.edu.ua/news/tyzhden-stalogo-rozvytku-2016), що відбувся в академії з 25 по 29 квітня 2016 року, де протягом трьох днів не вщухали емоції та дискусії ми все ж обрали переможців (http://www.pdaa.edu.ua/news/debaty-0), які мали честь представляти Полтавщину на V Всеукраїнському турнірі з інтелектуальної гри "Дебати", ініційовану Освітньою мережею сприяння сталому місцевому розвитку.

Таким чином з 15 по 17 травня славне місто Одеса радо зустріло 18 команд-учасників з різних куточків України, які змагалися за звання кращої команди, доводили свою точку зору та не втомлювалися переконувати один одного у правильності своєї позиції.

Нашу академію представляла команда "Рибаки" у складі студентів третьокурсників факультету економіки та менеджменту, переможці відбіркового туру Анатолій Паскаль, Рамін Сардаров та Михайло Яремчук. Всі ігри були надзвичайно цікавими та змістовними. Цього року переконливішими виявилися студенти з Донецького національного університету під назвою "Троє в наноє", які у чесній боротьбі і опинилися в числі переможців з чим ми їх щиро вітаємо.

Ще однією частиною заходу була індивідуальна робота - всі студенти-учасники мали можливість прийняти участь у панельній дискусії, а саме, шляхом жеребкування обрати одну з сімнадцяти цілей сталого розвитку та довести всім, що саме вона і є сьогодні найважливішою.

Команду Полтавської державної аграрної академії на цьому змаганні представляв її капітан - Рамін Сардаров, який без жодних суперечок був обраний одним з найкращих доповідачів та нагороджений подарунком від організаторів. Студенти-учасники панельної дискусії відстоювали свої цілі, в результаті найобгрунтованішими та найважливішими виявилися ті, які представляли учасники з Одеси, Ужгорода, Києва та Полтави.

Всі учасники дискусії отримали і домашнє завданя - Світлана Слабінська, спеціаліст з моніторингу та зв'язків з громадськістю Спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", запропонувала студентам написати свою, власну, 18 ціль сталого розвитку, яка на думку студентів буде найпотрібнішою та найважливішою.

Ми впевнені, що від сьогодні гра "Дебати" набула нового значення та стане однією з найпопулярніших серед студентства всієї України.

Адміністрація Полтавської державної аграрної академії щиро дякує представникам центрального офісу Спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" за організацію та координацію змагань. Нам приємно розуміти, що ми рухаємося в одному напрямку - до сталого розвитку! Також дякуємо суддівській команді у складі всіх координаторів команд-учасників за об'єктивність та неупередженість.

Всім учасникам Всеукраїнського турніру та організаторам бажаємо натхнення та успіхів у їх починаннях! Пам'ятаймо, що разом - дієвіше!