XVII Всеукраїнська наукова конференція молодих учених та спеціалістів «ІСТОРІЯ ОСВІТИ, НАУКИ І ТЕХНІКИ В УКРАЇНІ»

20 травня 2022 р відбулася наукова конференція, присвячена 180-річчю від дня народження Анастасія Єгоровича Зайкевича (1842-1931), видатного вітчизняного вченого агробіолога світового виміру та організатора сільськогосподарської дослідної справи, відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 грудня 2021 року № 1982-IX» Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках» та в межах Дня науки.

Не дивлячись на важкий час, пошанувати нашого видатного земляка відгукнулися учені з усієї України. Всього було представлено 140 доповідей. Серед них і напрацювання викладачів Полтавського державного аграрного університету.
Із цікавістю і великою кількістю питань на пленарному засіданні була вислухана доповідь доцента В. М. Самородова та професора С. В. Поспєлова  «Анастасій Зайкевич (1842-1931) та генеза його Лубенського життя».
У ній наші колеги представили найбільш повне систематизоване авторське бачення творчої долі А. Є. Зайкевича на прикладі його зв’язків із своєю малою батьківщиною – Лубенщиною. При цьому було показано становлення А.Є. Зайкевича, його свідому українську позицію та інтелектуальні здобутки.

Щира подяка всім організаторам і учасникам конференції за пам'ять про нашого видатного земляка.
Давайте усі разом множити її по усій Україні та світу!