Виїзна наукова сесія на базі ПАТ «АвтоКрАЗ»

Полтавська державна аграрна академія спільно із інститутом проблем міцності ім. Г.С. Писаренка НАН України провела виїзну наукову сесію на базі ПАТ «АвтоКрАЗ»

06 квітня 2016 року

5 квітня на базі ПАТ «АвтоКрАЗ» відбулася виїзна сесія Наукової ради НАН України за участю вчених інституту проблем міцності ім. Г.С. Писаренка, Полтавської Державної аграрної академії та Харківського політехнічного інституту. Проведення сесії було рекомендовано конференцією «Динаміка та міцність енергетичних і сільськогосподарських машин та біотехнічних систем», яка була організована кафедрою загальнотехнічних дисциплін і проведена на базі Полтавської державної аграрної академії за сприяння інституту проблем міцності ім. Г.С. Писаренка восени 2015 року.

Від Полтавської державної аграрної академії у заході взяли участь науковці кафедри загальнотехнічних дисциплін Інженерно-технологічного факультету: декан факультету Дудніков І.А., завідувач кафедри ЗТД Горик О.В., викладачі кафедри Ковальчук С.Б. та Брикун О.М. На порядку денному розглядалися питання «Проблеми міцності та надійності автотранспортної техніки».

Захід був відкритий гендиректором підприємства Р.Черняком, який у вітальному слові зазначив, що співпраця між вченими і виробничниками на КрАЗі в такому форматі проводиться вперше і зближення виробництва з наукою піде на користь всім.

Учасники виїзної сесії, спираючись на результати наукових досліджень в галузі машинобудування, виступили з доповідями з наступних питань: інтегровані технології підвищення зносостійкості вузлів і конструктивних елементів автотранспортної техніки, дослідження і розробка конструкцій і технологій дослідно-промислових систем оперативного бронювання зі змінним рівнем захисту об'єктів автотранспортної техніки , оцінка міцності рами автомобілів КрАЗ в разі екстреного гальмування і підготовка під неметалевої покриття внутрішньої поверхні кругових циліндричних кузовних ємностей транспортної техніки. В обговоренні взяли участь і гості, і фахівці КрАЗу.

У ході проведення наукової сесії досягнута домовленість про співпрацю кафедри загальнотехнічних дисциплін ПДАА з ПАТ «АвтоКрАЗ» у науково-виробничій сфері.