Вивчили технологію сирів моцарели та халумі

На лабораторних заняттях з навчальної дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів» (викладачка Лариса Кузьменко) здобувачі вищої освіти 4 курсу освітньої програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва першого (бакалаврського) рівня вищої освіти продовжують вивчати технологію сирів.

   

В експертному центрі «Milk local product» студенти стали справжніми сироварами. Відпрацювали повний цикл виробництва моцарели: підготовку молока, внесення закваски і ферментного препарату, згортання молока, обробка згустку, відділення сироватки, прогрівання сирного пласта і розтягування в гарячій воді – і ось вони, шовковисті кульки, готові до салату капрезе!

А потім – халумі: особливістю є технологічна операція відварювання сирних головок у сироватці, що надає сиру термостійкості, – після неї сир можна смажити на сковорідці, запікати у духовій шафі або на грилі. М’ята або інші спеції за смаком роблять цей сир ще смачнішим. Хрустка скоринка, тягуча середина й характерний «скрип» на зубах – Кіпр у тарілці! Адже халумі є символом гастрономічної культури Кіпру, де його виготовляли ще з візантійських часів (приблизно X століття). Звідти рецепт поширився до сусідніх регіонів – Греції, Туреччини, Близького Сходу.

   

   

   

 

 

На завершення заняття здобувачі вищої освіти під час дегустації високо оцінили органолептичні показники виготовленої власноруч продукції.