Викладачі та студенти ПДАУ долучилися до опитування мешканців Щербанівської територіальної громади

 

Щербанівська територіальна громада (Полтавський район) формує Стратегію свого розвитку на період до 2027 року. У рамках розроблення Стратегії проводиться вивчення громадської думки щодо оцінки стану розвитку різних сфер життя громади, виявлення наявних проблем і визначення перспектив її розвитку за допомогою соціологічного опитування.


До процесу проведення соціологічного дослідження як експерти були залучені викладачі ПДАУ Вікторія Медвідь, Олена Єгорова та Сергій Приходько.


Перший етап опитування проводився онлайн шляхом розміщення анкет на офіційних сторінках громади та в соціальних мережах. 22 червня 2023 року відбувся другий етап дослідження – вуличне інтерв’ювання населення (face-to-face). Студенти 2 курсу спеціальності Фінанси, банківська справа та страхування проводили опитування у селищі Щербані. Другою локацією для опитування було обрано найбільше селище громади – Розсошенці, тут працювали студенти спеціальності Політологія.


Для здобувачів вищої освіти таке дослідження є важливою складовою набуття якісних професійних навичок під час проходження навчальних практик. Вони, зокрема,  зібрали пропозиції мешканців щодо конкретних дій (заходів) для розвитку громади, які будуть покладені в основу майбутньої Стратегії розвитку громади!