Викладачі кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін провели зустріч із учителями та учнями трьох шкіл в рамках проєкту Еразмус+

 

Викладачі кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Анастасія Некряч і Сергій Приходько в рамках реалізації міжнародного проєкту Еразмус+ «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України» провели зустріч із учителями та учнями трьох шкіл Новоселівської об’єднаної територіальної громади Полтавського району.

Завдання проєкту полягають у розробленні рекомендацій щодо вдосконалення системи місцевого самоврядування на основі відповідних демократичних практик країн Євросоюзу. З цією метою будуть проводитися заняття з навчальних дисциплін «Політичний імідж органів місцевого самоврядування» і «Регіональне співробітництво» для депутатів ОТГ, здобувачів вищої освіти Полтавського державного аграрного університету. Окремо будуть проведені заняття для учнів загальноосвітніх шкіл із проблем місцевого самоврядування. А для виявлення основних інтересів школярів і визначення тематики цих занять було проведено анкетування.


Також учням шкіл Новоселівської ОТГ було надано важливу інформацію про реальну можливість у подальшому бути залученими до реалізації проєкту шляхом підготовки власних пропозицій, написання публікацій, проведення опитувань громадської думки, проходження практик уже під час здобуття вищої освіти за спеціальністю Політологія у Полтавському державному аграрному університеті.