Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Близько 80 мільйонів людей у світі інфіковані вірусом імунодефіциту. Понад 35 мільйонів осіб загинуло від захворювань, зумовлених СНІДом. ВІЛ-інфекція стала потужним багатофакторним деструктивним чинником, що негативно вплинув на соціальне та економічне життя суспільства.
Щороку 1 грудня ми відзначаємо Всесвітній день боротьби зі СНІДом, щоб продемонструвати свою солідарність з усім світом перед загрозою пандемії та вчергове нагадати про важливість обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію / СНІД.
Розуміння чинників поширення цієї недуги та усвідомлення сучасних реалій життя з ВІЛ допоможуть дбати про своє здоров’я і толерантно ставитися до людей, які живуть із цією інфекцією.
Закликаємо всіх ставитися до свого здоров’я відповідально та бути небайдужими до інших. Разом ми здатні знизити стигматизацію та  дискримінацію, які несуть психологічні, медичні та соціальні наслідки!
Саме відповідальність і небайдужість позитивно впливатиме на здоров’я кожного з нас та людства загалом. І одного дня ми зможемо сказати, що МИ ПЕРЕМОГЛИ ВІЛ РАЗОМ!