Вручення диплома почесного професора ПДАУ Антоніні Антонець

У гостях в Антоніни Антонець – почесної професорки ПДАУ
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Полтавський державний аграрний університет і приватне підприємство «Агроекологія» мають давню добру історію дружби, що розпочалася майже з самого заснування цього підприємства. Його засновник Семен Антонець — відомий український аграрій, науковець та інноватор сільського господарства, випускник нашого ЗВО та до останньої хвилини свого життя наш надійний друг і партнер.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
Останній візит делегації ПДАУ до ПП "Агроекологія" перетворився на справжню теплу родинну  зустріч.
Заслужена працівниця сільського господарства України Антоніна Антонець радо прийняла гостей на своєму підприємстві, підкресливши важливість об'єднання освіти, науки та практики для навчання кваліфікованих аграріїв.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Метою візиту стало урочисте вручення диплома почесного професора ПДАУ Антоніні Антонець на знак визнання її видатного внеску в поліпшення та оптимізацію освітнього процесу нашого Університету. На зустріч прибули відразу три ректори ПДАУ — чинний Олександр Галич, Валентина Аранчій і Віктор Писаренко. Вони привітали Антонину Семенівну з цією відзнакою та подякували їй за тривалу плідну співпрацю.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
Головний агроном Сергій Козін презентував підприємство, розповів про його особливості та власну систему органічного землеробства.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Олександр Галич зазначив, що в  ПП «Агроекологія" головне — люди, які зберігають і продовжують традиції органічного виробництва. Саме тому щороку студенти ПДАУ різних спеціальностей проходять виробничу практику саме тут.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Отримавши почесне звання, Антоніна Семенівна перш за все подякувала своєму видатному батькові Семену Свиридоновичу Антонцю за його вагомий внесок у розвиток сільського господарства України, за самовіддану працю, любов до землі та власного народу, а також за найцінніші батьківські настанови їй.  Це почесне звання — данина пам'яті про нього та визнання роботи підприємства науковою спільнотою. Почесну професорку привітав колектив ПП "Агроекологія" та її син, директор підприємства Гліб Лук'яненко.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Пролунали численні душевні спогади попередніх очільників ПДАУ  про дружбу із Семеном Свиридоновичем. Голова вченої ради професорка Валентина Аранчій і професор Віктор Писаренко згадали про  продуктивну співпрацю Семена Свиридоновича з Університетом. Дуже багато працівників ПП "Агроекологія" були випускниками нашого закладу вищої освіти, а зараз тут навчаються їхні діти. Також Володимир Писаренко пригадав про те, як 27 років тому присвоїли звання "Почесний професор" самому Семену Свиридоновичу.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
До речі, 10 років тому побачила світ книжка про Семена Антонця "Автограф на землі". Про це зазначив модератор заходу заслужений винахідник України Віктор Самородов.
Варто відзначити виставку фоторобіт завідувача кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І.Сазанова професора Сергія Поспєлова, розміщену в залі засідань "Агроекології". Ці вражаючі зображення доповнюють атмосферу унікальності цього місця.