Внутрішня мобільність студентів аграрних ВНЗ - вдалого старту!

Сьогодні, 14 березня Полтавська державна аграрна академія відкрила двері для своїх нових студентів на цей навчальний семестр. 6 представників Сумского НАУ від сьогодні є учасниками ініційованого нами Проекту "Внутрішня мобільність студентів агарних ВНЗ", а 3 студенти з нашої академії від сьогодні розпочнуть своє навчання в Сумах.

У європейських державах це поширена практика, полтавська молодь вже давно виїздить за кордон на навчання за різними програмами, але в межах України можливості змінювати виш на певний період досі не було.

Вона з'явилася тільки тепер. Полтавська державна аграрна академія здавна має потужні міжнародні зв'язки. В рамках програм обміну її студенти ще з 90-х років виїздять на навчання за кордон. Але можливості хоча б на

деякий час змінити виш в межах країни, залишаючись при цьому студентом академії, у них досі не було. Цієї весни вона з'явиться, принаймні, для тих, хто навчається в агарних навчальних закладах України.

Нагадаємо, за ініціативою помічника ректора Тетяни Бардіної ,яка у 2014 році, після завершення участі у Проекті "Інноваційний університет та лідерство" у м.Варшава презентувала та отримала позитивне рішення Асоціації аграрних навчальних закладів, щодо реалізації.

Під час зустрічі представники Полтавської державної аграрної академії та Сумського національного університету узгодили свої навчальні плани, а студенти вже приступили до занять!

Тож бажаємо учасникам академічних обмінів гарного настрою та приємних вражень від навчання у інших ВНЗ.