Внутрішня мобільність студентів аграрних ВНЗ - проект у дії

Вже в березні студенти Полтавської державної аграрної академії мають можливість поїхати на тимчасове навчання до Сумського національного аграрного університету, а їхні сумські однолітки приїхати до нас в академію. У європейських державах це поширена практика, полтавська молодь вже давно виїздить за кордон на навчання за різними програмами, але в межах України можливості змінювати виш на певний період досі не було.

Вона з'явилася тільки тепер. Полтавська державна аграрна академія здавна має потужні міжнародні зв'язки. В рамках програм обміну її студенти ще з 90-х років виїздять на навчання за кордон. Але можливості хоча б на деякий час змінити виш в межах країни, залишаючись при цьому студентом академії, у них досі не було. Цієї весни вона з'явиться, принаймні, для тих, хто навчається в агарних навчальних закладах України.

Нагадаємо, за ініціативою помічника ректора Тетяни Бардіної ,яка у 2014 році, після завершення участі у Проекті "Інноваційний університет та лідерство" у м.Варшава презентувала та отримала позитивне рішення Асоціації аграрних навчальних закладів, щодо реалізації.

Під час зустрічі представники Полтавської державної аграрної академії та Сумського національного університету узгодили перелік дисциплін, які доведеться вивчати студентам, та терміни навчання.

Тетяна Бардіна, помічник ректора ПДАА зазначила, що студенти можуть не перейматися, що вони пропустять деякі заняття, бо всі дисципліни, які вони вивчатимуть в інших ВНЗ, будуть зараховані в їхньому основному.

Стипендію, молодь отримуватиме за основним місцем навчання, житлом учасників програми забезпечать.

Для бажаючих долучитися: bardinatan@gmail.com, 066-627-16-79,

адміністративний корпус, каб. № 4.