Візит президента асоціації UCM-Italy «Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія» до ПДАУ

 

Полтавський державний аграрний університет продовжує активну співпрацю та охоче відкриває нові спеціальності, укладає договори й меморандуми з іншими навчальними закладами, асоціаціями, організаціями та потенційними роботодавцями, що дає змогу нашим студентам набувати додаткові знання і досвід. Головне, що така співпраця не залишається виключно на папері, а  реалізується у різноманітних спільних проєктах, тематичних майстер-класах, виробничих і навчальних практиках.

30 березня у Полтавському державному аграрному університеті відбулася робоча зустріч президента асоціації UCM-Italy «Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія» пана Паоло Брешіа з ректором ПДАУ Валентиною Аранчій  і першим проректором Олександром Галичем. На зустрічі також були присутні декан факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва  Анатолій Шостя, завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник, професор кафедри харчових технологій Валерій Сукманов, начальниця юридичного відділу Оксана Семенко, перекладачка та асистентка пана Паоло Брешіа.

Темою зустрічі було обговорення ключових аспектів договору про співпрацю, можливостей проходження практики студентів Університету в італійських закладах готельно-ресторанної індустрії та індустрії гостинності. У вступному слові пан Паоло Брешіа звернув увагу всіх присутніх на наявність можливості для студентів ПДАУ взяти участь у проєкті EuroEst, що допомагає всім, хто робить перші кроки у готельно-ресторанному бізнесі та бажає отримати нові знання і міжнародний досвід у готельно-ресторанній справі, а також вивчити італійську мову.

Зустріч була цікавою та пізнавальною. Інформація, надана гостем, викликала велику зацікавленість і жваве обговорення. Учасники зустрічі ставили актуальні конкретні запитання практичного змісту. Результатом зустрічі стала домовленість про підписання договору співпраці між Полтавським державним аграрним університетом та асоціацією «Середземноморський союзом шеф-кухарів – Італія» і проведення Паоло Брешіа майстер-класів на базі ПДАУ.

 

Така співпраця позитивно вплине  на розвиток ОПП Готельно-ресторанна справа та Туризм і рекреація, сприятиме вдосконаленню теоретичної та практичної підготовки фахівців за цими освітніми програмами, зміцнить міжнародні зв’язки нашого Університету.