Візит полтавських науковців до Інституту Юліуса Кюна в Німеччині


В червні 2018 року група дослідників в галузі селекції і насінництва під керівництвом професора, доктора сільськогосподарських наук Тищенка Володимира Миколайовича відвідала всесвітньовідомий Інститут Юліуса Кюна – Федеральний Дослідний Центр з вирощування сільськогосподарських культур у Німеччині.

Вчені ознайомились із напрямками досліджень інституту, новими розробками та прогресивними методами генетики та селекції рослин, що активно розвиваються та впроваджуються в усьому світі для прискорення та покращення селекційної роботи з багатьох важливих сільськогосподарських культур, зокрема зернових, таких як пшениця, ячмінь, кукурудза та інші. Під час візиту були оглянуті лабораторії, такі як: лабораторія генетики стійкості рослин до хвороб, лабораторія вивчення розповсюдження вірусних хвороб рослин, біотехнологічні лабораторії.

Велике позитивне враження справив на наших вчених фітотрон та теплиці, в яких німецькі вчені мають можливість вивчати в контрольованих умовах реакцію рослин на абіотичні стресові фактори, фіксувати зміни, що відбуваються в рослинах, за допомогою сучасної надточної апаратури.

 

Оглядаючи дослідні ділянки Інституту, на яких представлене велике різноманіття зернових культур та їх співродичів, вчені мали змогу обмінятися досвідом із технологій вирощування та організації дослідної роботи.

По результатах цього цікавого та насиченого візиту, були обговорені можливості подальшої співпраці в напрямку селекції та генетики рослин. Треба зазначити, що Юліус Кюн свого часу був Почесним членом Полтавського товариства сільського господарства.