VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної економічної науки»

15 травня 2024 р. у змішаному форматі (офлайн та онлайн) відбулася VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної економічної науки». Захід об'єднав представників академічного середовища з  16 областей України.

До написання матеріалів збірника наукових праць конференції, який включає 119 тез, долучився 201 науковець. Серед учасників конференції  12 докторів економічних наук, професорів, 76 кандидатів наук, доцентів, а також старші наукові співробітники науково-дослідних установ, здобувачі вищої освіти ступенів бакалавра, магістра та доктора філософії.

Цього року найбільше учасників конференції було із  ЗВО Харкова. Науковці цього незламного міста надіслали 38 тез, що становить майже третину  їх загальної кількості. Найактивнішими були представники Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» і Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Величезне захоплення викликає така наукова активність харків’ян,  які працюють у місті, що потерпає від обстрілів російських окупантів.

Головною метою конференції було обговорення та обмін думками стосовно актуальних питань, що стоять перед економікою України, та перспектив розвитку країни у повоєнний час. Увагу учасників заходу особливо привернули питання, що стосуються, зокрема:

  • стану та перспектив економічного і соціального розвитку України;
  • сучасних проблем і напрямів розвитку обліку, аналізу та управління фінансами суб’єктів господарювання;
  • викликів, що стоять перед податковою системою, банківською сферою, секторами страхування та фондового ринку;
  • інноваційних векторів розвитку менеджменту та маркетингу.

Під час дискусії також обговорювалися перспективи та можливості розвитку національної економіки в умовах цифровізації.

Оргкомітет конференції висловлює щиру подяку всім учасникам заходу за активну участь і цінний внесок у дискусію!