Відзначаємо Міжнародний день прав людини

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок і дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. 

Остання з цих дат – Міжнародний день прав людини, що відзначається 10 грудня, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. Його метою є не лише декларування, а й постійне втілення в життя таких основоположних принципів, як рівність людей, право кожного на життя, свободу й особисту недоторканість, звернення до суду, свободу пересувань, на громадянство, працю, свободу переконань і рівність усіх перед законом.

З нагоди цього дня куратори академічних груп і заступниця декана з виховної роботи Наталія ПРІЛЄПО обговорювали зі студентами всіх спеціальностей інженерно-технологічного факультету основні документи, які узаконюють наші права, зокрема, докладно розглянули Загальну декларацію прав людини, її формальну та юридичну дію.

Особливу увагу приділили Конвенції про захист прав і гідності людини у зв’язку з прогресом у галузі біології та медицини, зокрема основним нормативним принципам і рекомендаціям щодо деяких проблемних питань, що стосуються медичних аспектів.

Аудиторія: 

Діяльність: