Відзначаємо Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок і дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. 

Одна з цих дат – Міжнародний день боротьби за скасування рабства, що відзначається 2 грудня рішенням Генеральної Асамблеї ООН з нагоди прийняття у 1949 році Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми і  експлуатацією проституції третіми особами.

 

Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах і боргова кабала.

 

З нагоди цього дня куратори академічних груп і заступниця декана з виховної роботи Наталія ПРІЛЄПО говорили зі студентами всіх спеціальностей інженерно-технологічного факультету про загрози життю і здоров’ю людей, які підпадають під різні види експлуатації.

Аудиторія: 

Діяльність: