Відзначаємо День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи святкується у нашій державі щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності. 

Його встановлено згідно з указом Президента України № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року «…з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

Сьогодні, як ніколи раніше, ці слова близькі кожному з нас. Адже всі події, що відбуваються на території України з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації, ніяк інакше як доленосними не назвеш.

З нагоди цього свята для здобувачів вищої освіти спеціальностей 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), 133 Галузеве машинобудування та 208 Агроінженерія був проведений виховний захід. Студенти факультету долучилися до музейного виставкового онлайн-проєкту «Свободу не спинити!» Полтавського літературно-меморіального музею Івана Котляревського та поспілкувались із заступницею декана з виховної роботи Наталією ПРІЛЄПО щодо добірки документальних фільмів українських і закордонних режисерів, що показують ті осінні події, які безповоротно змінили хід української історії.