Відкрита лекція доцента кафедри ФБСС Яни Дроботі «Зарубіжний досвід диджиталізації банківської діяльності»

Відкрита лекція доцента кафедри ФБСС Яни Дроботі для здобувачів вищої освіти 2 курсу та  1 курсу (стн) зведеної спеціальності факультету обліку та фінансів «Зарубіжний досвід диджиталізації банківської діяльності».

08 травня 2024 року на факультеті Обліку та фінансів було проведено відкриту лекцію  доцента кафедри фінансів, банківської справи та страхування Яни Анатоліївни Дроботі для здобувачів вищої освіти 2 курсу ЗС (ФОФ)бд_24(ФК) та  1 курсу (стн) ЗС(ФОФ)бд_11[8](ФК(стн)) зведеної спеціальності факультету обліку та фінансів.

Тематика відкритої лекції розкрита завдяки висвітленню наступних питань:

  1. Зарубіжний досвід поширення диджиталізованих банківських послуг.
  2. Зарубіжний досвід зародження та функціонування цифрових банків.
  3. Основні ризики диджиталізованого банкінгу закордоном.

Прочитана лекція характеризується потужним змістовним наповненням відносно зарубіжного досвіду диджиталізації банківської діяльності, його позитивних аспектів та основних проблем. Під час лекції викладач акцентував на  можливостях втілення даного досвіду в межах диджиталізованого банківництва   України. Окрім того викладач звернув увагу на фінтехах сформованих в Україні, котрі не мають світових аналогів в сфері диджталізованого банківництва.

Під час лекції викладач органічно поєднав тему лекції із попередньою тематикою в межах дисципліни, відчувалась постійна активна взаємодія із студентами. На початку лекції було розкрито мету та завдання лекції, окреслено питання та рекомендовану літературу, акцентовано увагу на матеріалі винесеному на самоопрацювання. Органічне застосування презентаційних матеріалів, різноманітних методів і прийомів педагогічного впливу сприяло активізації пізнавальних інтересів студентів та засвоєнню програмних результатів. Під час лекції здобувачі активно сприймали матеріал, приймаючи участь у дискусії відносно проблемних питань. В кінці лекції було підведено підсумки.

На відкритому лекційному занятті були присутні:

- Олена Михайлівна Костенко, проректор з науково-педагогічної роботи, д.т.н., професор;

- Андрій Петрович Дорошенко, начальник навчального відділу, к.е.н., доцент;

- Інна Вікторівна  Лавріненко, керівник відділу моніторингу та забезпечення якості освіти,  к.вет.н., доцент;

- Олександр Валентинович Безкровний, декан факультету обліку та фінансів, к.е.н., професор;

- Ольга Олександрівна Дорошенко, заступник декана факультету обліку та фінансів, к.е.н., доцент;

- Олексій Петрович Зоря, завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування, д.е.н., професор;

- Світлана Петрівна Зоря, голова ради з якості вищої освіти спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», к.е.н., доцент.

Лекція була проведена державною мовою. Педагогічна майстерність лекторки, темп і стиль викладання лекційного матеріалу, використання презентаційних матеріалів сприяли активізації процесу навчання та засвоєнню матеріалу студентами.