Відбувся міжнародний форум "Розвиток тваринництва в Україні"

20-21 грудня 2016 року у м. Київ відбувся міжнародний форум «Розвиток тваринництва в Україні: тернистий шлях до екологічної відповідальності». Форум проводиться за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні. Організаторами заходу виступали Міжнародні благодійні організації «Екологія – Право – Людина» і «Інформаційний центр «Зелене досьє» та Громадська організація «Бюро екологічних розслідувань».

В ході проведення заходу обговорювались проблеми сталого розвитку,  продовольчої безпеки й поліпшення харчування, що передбачають «створення стійких систем виробництва продуктів харчування», а також впровадження таких методів ведення сільського господарства, які дозволяють підвищити життєстійкість і продуктивність та збільшити обсяги виробництва, сприяють збереженню екосистем, зміцнюють здатність адаптуватися до зміни клімату. Особлива увага форуму стосувалась обговоренню низки проблем територіальних громад, що потерпають від недобросовісного ведення галузі тваринництва, що призводить до погіршенню стану довкілля та здоров’я людей.

В роботі форму прийняла участь професор кафедри технології переробки продукції тваринництва Полтавської державної аграрної академії Кравченко Оксана Іванівна.