Відбувся круглий стіл «Підтримка діяльності підприємств АПК засобами сучасних інформаційних систем і технологій»

У Центрі підготовки користувачів інформаційної системи «Soft.Farm», що був відкритий 12.10.2016 р. на кафедрі економічної кібернетики та інформаційних технологій ПДАА, відбувся круглий стіл «ПІДТРИМКА ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ АПК ЗАСОБАМИ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ І ТЕХНОЛОГІЙ» за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної громадської організації «Офіційна сільськогосподарська дорадча служба», Державного підприємства «Центр інформаційно-аналітичного забезпечення та прогнозування розвитку аграрних навчальних закладів «Агроосвіта»

Учасників круглого столу привітали: проректор академії з науково-педагогічної, наукової роботи, професор Горб О. О., заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Прокопенко Р. М., а також декани факультетів: доцент Галич. О. А., декан факультету економіки та менеджменту і доцент Маренич М. М., декан факультету агротехнологій та екології.

Як зазначив з науково-педагогічної, наукової роботи, професор Горб О. О., у 2017 р було видано сертифікати користувачів програми випускникам магістерського курсу спеціальності «Агрономія» та аграріям, які висловили бажання одержати навички роботи в ІС. Адміністрація академії вважає, що сучасний фахівець повинен володіти не лише професійними знаннями й навичками, але й вміти застосовувати засоби автоматизації обробки інформації. Олег Олександрович висловив думку, що робота Центру з підготовки сертифікованих користувачів «Soft.Farm» є ефективною і в розрізі надання консультацій викладачами щодо наукових досліджень, і в розрізі підвищення позитивного іміджу академії серед ВНЗ області.

На думку заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА, Прокопенка Р. М., проведення заходів такого спрямування є корисним як для аграріїв-практиків, так і для розвитку сільських територій. Роман Миколайович висловив впевненість, що робота в напрямку розвитку автоматизації управлінських процесів в сільському господарстві підвищить ефективність діяльності аграрних підприємств. Крім того, він запропонував організувати навчання для експертів-дорадників на базі Центру з підготовки сертифікованих користувачів «Soft.Farm».

Декан факультету економіки та менеджменту, доцент Галич О. А., зазначив, що кафедра економічної кібернетики та інформаційних технологій є лідером із впровадження сучасних інформаційних систем і технологій в освітньому процесі та  наукових дослідженнях.

За словами декана факультету агротехнологій та екології, доцента Маренича М. М., набуття статусу сертифікованого користувача однієї з інформаційних систем для управління аграрним виробництвом є додатковим стимулом у навчанні здобувачів вищої освіти спеціальності «Агрономія». Це допоможе випускникам підвищити свій рейтинг на ринку праці.

Учасники кругового столи мали можливість ознайомитися з перевагами інформаційної системи «Soft.Farm» під час презентації ментора проекту, Директора з перспективного розвитку ТОВ «Кварт-Софт», Кондратюка М. І.

Доцент кафедри ЕКІТ, к.т.н. Уткін Ю. В. презентував учасникам зібрання вагомі результати співпраці ПДАА та ТОВ «Кварт-Софт», поділився досвідом роботи та перспективами подальшої діяльності Центру.

Далі учасники зареєструвалися в системі та виконали базові налаштування для початку роботи власного підприємства. Навчання проводилось безпосередньо в Центрі під керівництвом доцента кафедри Уткіна Ю. В. та професора кафедри Копішинської О. П., які розробили методичні матеріали для учасників семінару та допомагали освоїтись у середовищі системи «Soft.Farm».

 

Завершився Круглий стіл врученням СЕРТИФІКАТІВ користувачів інформаційної системи Soft.Farm.

 

Фотогалерея

Діяльність: