Відбулося засідання вченої ради ПДАУ

 

29 березня відбулося чергове засідання вченої ради ПДАУ. Голова вченої ради Валентина Аранчій привітала учасників зібрання, а перший проректор Олександр Галич оприлюднив низку змін у персональному складі вченої ради. 
 
Зазначимо, що зустріч виявилася інформаційно насиченою, відбулося наочне представлення роботи факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва (ТВППТ) — дегустація продукції власного виробництва кафедри харчових технологій, яку провели студенти факультету ТВППТ. Декан Анатолій Шостя розповів про результати освітньої та наукової діяльності факультету ТВППТ за 2021/2022 навчальний рік, а також експертного центру «Milk Local Product», створеного в рамках проєкту Erasmus+ «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD). Саме завдяки цій співпраці колектив кафедри харчових технологій почав виробляти авторські сири. Також Анатолій Михайлович розповів, що, крім спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технології пререробки продукції тваринництва, тепер факультет буде проводити навчання здобувачів вищої освіти за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа.
 
Також результати освітньої і наукової діяльності факультету обліку та фінансів за 2021/2022 навчальний рік презентувала декан Людмила Дорогань-Писаренко. З цікавої доповіді про роботу кафедр гуманітарних і соціальних дисциплін; фінансів, банківської справи та страхування; обліку і оподаткування, можна було виокремити і перспективи для майбутніх студентів. Адже факультет готує фахівців затребуваних на ринку праці спеціальностей, таких як  035 Філологія, 052 Політологія, 071 Облік і оподаткування,  072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок  і  242 Туризм і рекреація. Людмила Олександрівна також наголосила на співпраці з міжнародним проєктом Erasmus+ напрямку Жана Моне, який реалізують представники кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін.
 
Наступним виступив начальник редакційно-видавничого відділу Віктор Радочін, що прозвітував про діяльність підпорядкованого йому підрозділу. 
 
Загалом учасники вченої ради відзначили, що попри зумовлені війною об’єктивні труднощі, Університет успішно примножує свої науково-освітні напрацювання, оскільки у нас для цього створені належні умови.