Відбулося засідання вченої ради ПДАУ

 

Виконувачка обов'язків ректора Валентина Аранчій почала зібрання з найприємнішого: за ініціативність і наполегливість, високий професіоналізм і вагомий внесок у розвиток освітянської та наукової сфери відзнаки Міністерства освіти і науки України отримали науково-педагогічні працівники ПДАУ: Почесну грамоту — декан інженерно-технологічного факультету Олександра Біловод і завідувачка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Наталія Сизоненко; Грамоту — доцентка кафедри інфекційної патології, гігієни, санітарії та біобезпеки Інна Лавріненко та професорка кафедри публічного управління та адміністрування Ольга Сердюк; Подяку за підписом Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета — професор кафедри харчових технологій Валерій Сукманов, доцентка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Яніна Тагільцева, професорка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Анастасія Некряч. Грамотою ПДАУ за вагомий внесок у діяльність Університету і вченої ради нагороджений доцент кафедри інфекційної патології, гігієни, санітарії та біобезпеки Сергій Передера.

Перший проректор Олександр Галич оприлюднив низку змін у персональному складі вченої ради та її комісій.

Проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб підбив підсумки наукової роботи Полтавського державного аграрного університету за 2022 рік. Він доповів про дослідження, здійснені науковцями Університету, проведення наукових конференцій і семінарів, про публікацію наукових статей і монографій, створення інноваційних продуктів, патентування та комерціалізацію результатів наукових досліджень.


Крім того, Олег Олександрович розповів про участь у міжнародних наукових проєктах, співпрацю з науковими центрами та вітчизняними й закордонними закладами вищої освіти. Доповнив доповідь голова Ради молодих вчених Станіслав Ковальчук, який звітував про діяльність молодих науковців.

На вченій раді ПДАУ також розглянули фінансовий стан Університету за минулий рік і результати успішності студентів за перший семестр 2022/2023 навчального року. Свої доповіді також презентували головний бухгалтер Світлана Лінська та керівник навчального відділу Андрій Дорошенко.


Доповідачі відзначили, що, попри війну та зумовлені нею об’єктивні труднощі, Університет не лише зберіг, а й успішно примножує свої науково-освітні напрацювання. У ПДАУ для цього створено всі належні умови.