Відбулося обговорення проєкту Стратегії розвитку Котелевської територіальної громади

У травні 2021 року на сесії Котелевської селищної ради було прийняте рішення про створення робочої групи, яка працюватиме над розробленням Стратегії розвитку Котелевської територіальної громади, утвореної 2020 року. До складу нової територіальної громади, яка почала функціонувати з 01.01.2021 р., крім селища Котельва, увійшло ще дев’ять сільських населених пунктів, тому перед робочою групою постало непросте завдання — розробити план, який би інтегрував усі населені пункти в єдине ціле. Для наукового супроводу процесу розроблення Стратегії була запрошена завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування професорка Т. М. Лозинська, яка протягом декількох місяців надавала консультації розробникам проєкту.

11 листопада 2021 року в приміщенні Котелевської селищної ради відбулася презентація проєкту Стратегії, під час якої Т. М. Лозинська доповіла про результати проведеного аналізу, описала наявні проблеми та загрози, запропонувала для обговорення в робочій групі стратегічні цілі, завдання та показники оцінювання досягнутих цілей, які є результатом співпраці голови селищної ради Т. М. Корост, членів робочої групи, керівника відділу економічного розвитку, проєктного менеджменту та інвестицій виконавчого комітету Котелевської  селищної ради С. А. Ковпака, наукового консультанта Т. М. Лозинської. Обговорення було жвавим і продуктивним.

 

 

 

Наступним етапом процесу розроблення Стратегії стане громадське обговорення проєкту та внесення членами робочої групи конструктивних пропозицій щодо вибору пріоритетних цілей і завдань. Буде також проведене анкетування громадян і представників бізнесу щодо бачення напрямів  розвитку громади.

Приємно, що у складі робочої групи над розробленням Стратегії працювала і здобувачка вищої освіти ПДАУ за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування ступеня магістра А. Пигида, яка виконує на кафедрі під керівництвом к. держ. упр. Черчатого О. І. магістерську роботу, присвячену методології стратегічного планування. Розроблення Стратегії насправді є інструментом об’єднання небайдужих людей, які, маючи різні інтереси, розуміють, що всі ми є громадянами однієї країни і залежимо одне від одного.

 

Співпраця кафедри публічного управління та адміністрування Полтавського державного аграрного університету та Котелевської територіальної громади продовжуватиметься й надалі, оскільки виконання та коригування Стратегії також потребує консультування. Кафедрі, у свою чергу, потрібна допомога у практичній підготовці студентів, яку радо надає громада.