ВІД ІДЕЇ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ

15 березня 2023 року за сприяння завідувачки аспірантури та докторантури Олени Сіренко, кандидатки економічних наук, доцентки, відбулася зустріч завідувачки відділу з питань інтелектуальної власності Тетяни Прийдак і фахівців відділу Наталії Зотової та Дмитра Якименка зі здобувачами вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальностями 201 Агрономія, 204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, 211 Ветеринарна медицина, 133 Галузеве машинобудування, 073 Менеджмент, 051 Економіка, 281 Публічне управління та адміністрування 1–4 курсів.

Доповідачі звернули увагу здобувачів на роль і місце інтелектуальної власності  у суспільстві, розкрили зміст понять «винахід», «корисна модель», «промисловий зразок», «знак для товарів і послуг (торговельна марка)», «топографія інтегральних мікросхем». Також були розглянуті процедури складання, подання та експертизи заявок на винаходи й корисні моделі; особливості патентування, оформлення авторського свідоцтва. Діана Мауер, здобувачка вищої освіти ступеня доктора філософії першого курсу за спеціальністю 051 Економіка, поділилася своїм досвідом щодо оформлення авторського свідоцтва. Про актуальність зустрічі та висвітлених питань свідчив живий інтерес аудиторії.

 Переконані, що здобувачі під керівництвом досвідчених науково-педагогічних і наукових працівників мають широкі можливості для розвитку наукового потенціалу, творчого мислення та самореалізації.

Дякуємо за креативну та продуктивну зустріч працівникам відділу з питань інтелектуальної власності Полтавського державного аграрного університету!

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: