Вечір-портрет «Від ноосфери В. Вернадського до агросфери С. Антонця»

9 березня у відділі документів із природничих та аграрних наук Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П.Котляревського відбувся вечір-портрет «Від ноосфери В. Вернадського до агросфери С. Антонця».

 

На захід завітали студенти першого курсу навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології Полтавського державного аграрного університету.


Майбутні агроном із великою зацікавленістю ознайомилися із книжковими виставками: «Натураліст, мислитель, гуманіст» (присвячена 160 річчю із дня народження В. І. Вернадського), «Філософія органічного землеробства Семена Антонця». Про них та постать В. І. Вернадського як науковця та громадського діяча розповіла завідувачка відділу Алла Павленко.


Завідувач кафедри землеробства і агрохімії ім. В. І. Сазанова Полтавського державного аграрного університету Сергій Поспєлов представив свою фотовиставку «З криниці життєвої мудрості Семена Антонця», яка зараз експонується у бібліотеці.

 

Про символічний зв’язок між особистостями Володимира Вернадського та Семена Антонця розповів доцент кафедри захист рослин Віктор Самородов. Адже тільки Семен Свиридонович на даний час зумів втілити у життя ноосферологічний підхід в аграрному секторі, створивши на Полтавщині унікальну систему органічного виробництва.
Оскільки 9 березня – день народження Тараса Шевченка, дуже доречним і символічним став подарунок до фонду бібліотеки від В. М. Самородова – книга «Рік Тараса Шевченка: один день із життя генія».