Вчені з усієї України обговорили актуальні економічні питання на науково-практичній конференції

 

5 грудня 2023 року у Полтавському державному аграрному університеті відбулася VІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної економічної науки», присвячена 25-річчю заснування факультету обліку та фінансів ПДАУ та пам’яті його першого декана доктора економічних наук, професора Опрі Анатолія Трохимовича.
Захід об’єднав науковців з усієї країни: майже 200 учасників із 43 закладів вищої освіти, установ та організацій подали тези своїх доповідей. До онлайн-обговорення актуальних питань, що стоять перед українською економікою в умовах воєнного стану, долучилися представники всіх регіонів, а найактивнішими були Полтава, Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Чернівці, Львів, Одеса та Хмельницький. Отже, за складом учасників конференцію без перебільшення можна назвати всеукраїнською.


Для науковців факультету обліку та фінансів конференція є своєрідним звітом за 25 років роботи. Згадали здобутки колективу за чверть століття ректор ПДАУ Олександр Галич, декан факультету обліку та фінансів Олександр Безкровний і колишній декан цього факультету (упродовж 2008–2023 рр.) Людмила Дорогань-Писаренко.


Зі словами привітання до учасників конференції звернулися:

- Кончаковський Євген, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, к. е. н., доцент;
- Гудзь Тетяна, професорка кафедри фінансів та банківської справи Полтавського університету економіки і торгівлі, д. е. н., професорка;
- Остапенко Тетяна та Кубецька Ольга, доцентки кафедри аналітичної економіки та менеджменту Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, к. е. н., доцентки;
- Рилєєв Сергій, доцент кафедри обліку, аналізу і аудиту Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, к. е. н., доцент.
Багато учасників конференції поділилося спогадами про першого декана факультету обліку та фінансів доктора економічних наук, професора Опрю А. Т. Анатолій Трохимович Опря був одним з найавторитетніших українських учених у галузі статистичної науки. Доктор економічних наук, професор Опря А. Т. залишив по собі значний інтелектуальний спадок – близько 200 наукових праць, але найголовніше – світлу пам'ять у серцях своїх рідних, друзів, колег та учнів. Уже десять років немає з нами Анатолія Трохимовича, але його учні продовжують плідно працювати й розвивати сучасну економічну науку.
Колектив факультету обліку та фінансів відзначає 25-річний ювілей у важкі для всієї країни часи, проте викладачі та студенти з оптимізмом дивляться у майбутнє та роблять свій посильний внесок у наближення перемоги України.