Важлива інформація для вступників!

 

Плануєте отримати бюджетне місце, але плутаєтесь в термінології вступної кампанії? Це може сформувати хибне уявлення про можливості вступу до університету. Отже, просто про важливе!
 
Максимальні обсяги державного замовлення. Переважна кількість закладів вищої освіти не отримують чітко визначеної (фіксованої) кількості місць державного замовлення. Для них затверджуються максимальні обсяги. Наприклад, якщо держава замовляє підготувати 100 бакалаврів з публічного управління та адміністрування, а в Україні їх підготовка здійснюється у 80 закладах вищої освіти, у кожного з яких встановлено максимальних обсяг не менше 5 місць (сума обсягів 400), то до одних університетів вступники принесуть 5 бюджетних місць, а інші можуть не отримати жодного. Усе залежить від конкурсного балу вступників. Так працює широкий конкурс.
 
Прохідні бали. До дня автоматичного розподілу місць державного замовлення прохідні бали до того чи іншого закладу освіти на ту чи іншу програму знати неможливо! Чекаємо 5 серпня. Наразі можемо лише орієнтуватися на прохідні бали минулих років. 
Відкрита конкурсна пропозиція передбачає можливість отримання місця державного замовлення, оскільки у ній встановлено максимальні обсяги державного замовлення.
Небюджетна конкурсна пропозиція передбачає подання заяви лише на контракт. Навіть за наявності пільгових документів претендувати на переведення на бюджет неможливо.
Конкурсний бал вступника не є усередненою оцінкою результатів НМТ/ЗНО. До кожного предмета залежно від спеціальності встановлено свій коефіцієнт. Також конкурсний бал множиться на регіональний коефіцієнт та галузевий, що залежать від місця знаходження закладу, спеціальності та пріоритету.
 
Мотиваційний лист має містити інформацію про зацікавленість у навчанні. Його оцінювання здійснюється у певних випадках. Наприклад, якщо у вступників однакові конкурсні бали або якщо відбір проходить виключно на підставі мотиваційних листів.
 
Пріоритетність заяви встановлюється від 1 до 5, протягом вступної кампанії не змінюється. Означає порядок розгляду заяви базою при розподілі місць державного замовлення. Якщо за заявою з першою пріоритетністю особу буде рекомендовано до зарахування, заяви з пріоритетностями 2, 3, 4, 5 базою уже розглядатися не будуть.
 
Не вагайтесь, обирайте Полтавський державний аграрний університет. 
Максимальні обсяги державного замовлення ПДАУ у 2023 році для бакалаврів (магістрів ветеринарного спрямування) на основі повної загальної середньої освіти — 478 місць, на основі диплома молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (тобто випускників фахових коледжів) — 251 місце. Отже, на бюджетні місця за державним замовленням можуть розраховувати до 729 вступників.
 
Дізнатися більше деталей про вступ ви можете на сайті:
 
Адреса: м. Полтава, вул. Г. Сковороди, 1/3.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
Телефони для довідок: (0532) 60-73-94, 095-059-44-39, 096-17-56-321.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⏰ Графік роботи приймальної комісії: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 17:00, перерва з 12:00 до 13:00.