В Університеті відбувся тренінг

24 листопада 2021 року в Полтавському державному аграрному університеті відбувся тренінг із протидії вуличним домаганням у громадських місцях, у якому взяли участь куратори та студенти різних факультетів і спеціальностей Університету. Тренінг проводила старша координаторка Фонду народонаселення ООН в Україні з питань гендерно зумовленого насильства в містах і громадах, тренерка Національного тренінгового центру Юлія Трунова.

Під час тренінгу було висвітлено ряд питань. Основна увага була сфокусована на понятті «домагання у громадських місцях». Кожен учасник мав можливість висловити власну думку з приводу розв’язання проблеми вуличного домагання у громадських місцях або певної ситуації, яка була запропонована їм у відеоформаті під час тренінгу. Адже часто, потрапивши у не надто приємну ситуацію як учасник або свідок подій, людина не знає, як саме класифікувати події, що відбуваються. Тому через непоінформованість вона не має досвіду, яким чином реагувати на ситуацію, щоб обставини не загострилися та не призвели до конфлікту або проявів агресії чи насилля. Яскраві приклади і фрагменти відеосюжетів дозволили учасникам тренінгу чітко розмежувати поняття «залицяння» і «вуличне домагання», окреслити їхні головні ознаки, визначити три стратегії реагування на домагання, перевірити методику втручання свідків «5Д». Матеріал тренінгу було відпрацьовано на практиці у групі.

Усі учасники тренінгу твердо переконані, що однією із мрій сучасного суспільства є світ, у якому немає насильства і ненависті. Щоб кожен міг впевнено сказати, що він або вона щасливі.

Про діяльність Фонду народонаселення ООН в Україні з питань гендерно зумовленого насильства в містах і громадах можна дізнатися із джерел: