В ПДАА пройшла «Ярмарка вакансій»

6 квітня в стінах Полтавської державної аграрної академії пройшла традиційна «Ярмарка вакансій». Проводив її «Центр кар’єри» ПДАА. Цей захід має на меті створити середовище для взаємовигідного спілкування працедавців з молоддю, яка знаходиться в пошуку роботи.

Цьогорічна ярмарка зібрала зацікавлених студентів старших курсів та випускників академії з усіх факультетів.

Відкривався захід урочистим словом ректора академії професора Валентини Аранчій. Потім студенти розповіли про свої спеціальності та свою наукову роботу в академії. Також відбулися презентації підприємств, які мають відкриті вакансії і шукають працівників. Серед виступаючих були представники ЗАТ «Глобинський м’ясокомбінат», ПАО КБ «ПриватБанк», ПАО «Дельта Банк», ТОВ СП «Нібулон» та інші роботодавці різних профілів діяльності. Всього були присутні близько 30 представників різних компаній з області та України, які бажають взяти на роботу молодих спеціалістів.



Тож, після офіційної частини, кожен охочий міг поспілкуватися з потенційним роботодавцем, дізнатися критерії відбору на певну посаду, залишити своє резюме на розгляд і, навіть, пройти попередню співбесіду. Крім того декому з випускників уже цього дня було вручено направлення на роботу. Також в рамках заходу відбулися виступи кращих творчих колективів академії.

Студенти цей захід визнали достатньо інформативним. Студентка ОКР «Магістр» зі спеціальності «Адміністративний менеджмент» Юлія Різник:

- «Ярмарка вакансій» - це корисний і потрібний захід. Тут можна дізнатися спеціалісти з яких галузей знань потрібні в даний час провідним компаніям і які вимоги вони ставлять до кандидатів на певні посади. Я вважаю, що вже під час навчання потрібно шукати майбутнє місце роботи. «Ярмарка вакансій» - може бути одним із місць пошуку. Тут створено умови, де у відносно неформальній обстановці можна поспілкуватися з роботодавцями та домовитися про співбесіду.



Захід цей проводиться щорічно. Керівник «Центру Кар’єри» ПДАА Наталія Петренко:

- Про результати цієї ярмарки говорити поки що рано. В цьому році на ярмарку були присутні представники багатьох компаній, які залишили нам заявки на пошук працівників. Найбільше зараз шукають ветеринарів, технологів тваринництва, механіків, агрономів. В минулому році всі, хто шукав роботу, після спілкування з роботодавцями, її знайшов. Також до нас звертаються підприємства, яким потрібна молодь на тимчасові роботи з частковою зайнятістю. Тож знайти роботу, як постійну так і на деякий час, зможе кожен студент, який цього бажає.

Ольга Ільїна