В новий рік зі старими друзями!

На інженерно-технологічному факультеті вже стає доброю традицією запрошувати для зустрічей зі студентами представників провідних компаній та підприємств.

На цьому тижні до нас завітала компанія "Агрістар", яка є офіційним дилером сільськогосподарської техніки таких світових брендів як John Deere, Gregoire Besson, Kemper, Mazzotti, Vaderstad та ін. Слід зазначити, що в організації працюють на провідних посадах випускники нашого навчального закладу, тому вони з готовністю та радістю відгукнулися на запрошення завітати до своєї альма-матер.

Після ряду робочих зустрічей між викладачами кафедри галузевого машинобудування та працівниками Полтавської філії ТОВ "Агрістар" по обговоренню угоди про співпрацю скарбничка нашого навчального закладу поповнилася ще однією дієвою угодою, яку підписали 22 грудня 2020 року ректор академії Валентина Аранчій та директор Полтавської філії ТОВ "Агрістар" Андрій Бут.

Угода передбачає проведення практик студентів інженерно-технологічного факультету на цьому підприємстві. Крім цього ТОВ "Агрістар" буде всебічно сприяти створенню та оснащенню на інженерно-технологічному факультеті спеціалізованої лабораторії для здобуття студентами теоретичних і практичних навичок  та проведення наукових досліджень.

І не відкладаючи надовго реалізацію угоди, представники ТОВ "Агрістар" розпочали на цьому тижні цикл лекцій для студентів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування». Представляючи гостей академії гарант ОПП «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» Олександра Біловод підкреслила важливість практичної підготовки студентів для формування висококваліфікованих фахівців і висловила надію, що подібні зустрічі стануть суттєвою допомогою у професійному зростанні студентів факультету.

Крім цього слід зазначити, що почала реалізовуватися і наукова складова угоди. Декілька працівників компанії «AGRISTAR» одночасно є і аспірантами нашого навчального закладу. У цьому році вони були зараховані до аспірантури за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Провівши повноцінну лекцію з нашими студентами, гості академії Блик Олександр, Тіманов Володимир та Фоменко Роман намітили тематику наступних зустрічей та запросили студентів завітати до компанії «AGRISTAR».

Ми впевнені, що подібна співпраця принесе обом сторонам не тільки задоволення від спілкування, а й конкретні результати.