Уже завтра розпочне роботу експертний центр “Milk Local Product”

19 жовтня 2021 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Полтавського державного аграрного університету в межах реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ відбувся пробний запуск виробничих потужностей  експертного центру “Milk Local Product”.

Експертний центр “Milk Local Product” створений 29 квітня 2021 року, відповідно до наказу ректорки Полтавського державного аграрного університету Валентини АРАНЧІЙ.
Метою функціонування експертного центру є сенсибілізація бізнесу, місцевих органів влади та самоврядування, науки та освіти до співпраці, заснованої на принципах взаємовигоди. 


Основні завдання центру “Milk Local Product”:
1. Підвищення потенціалу бізнесу, науки та освіти задля підвищення конкурентоспроможності регіону;
2. Підвищення практичної цінності дисертаційних досліджень, бакалаврських та магістерських робіт здобувачів вищої освіти;
3. Формування можливостей для працевлаштування здобувачів вищої освіти на підприємства-стейкхолдери Полтавського державного аграрного університету;
4. Підвищення кваліфікації науково-педагогічного персоналу Полтавського державного аграрного університету;
5. Проведення навчальних тренінгів та практичних занять для здобувачів вищої освіти Полтавського державного аграрного університету;
6. Підвищення кваліфікації персоналу місцевих виробників крафтової молочної продукції на договірних засадах;
7. Реалізація спільних проєктів Полтавського державного аграрного університету та підприємства-партнера фермерського господарства «ДОБРО-КРАФТ», включаючи спільні дослідження та їх практичне впровадження, практичне навчання здобувачів вищої освіти, передачу технологій, спільний розвиток послуг, які можуть бути запропоновані за межами консультаційних послуг, підтримки стартапів, цільових досліджень;
8. Створення умов для кращої інтеграції інновацій в агропромислове виробництво на принципах сталості;
9. Розробка та дослідження нових рецептур, пошук та запровадження у виробництво автентичних рецептур молочної продукції.
Уже завтра, 20 жовтня 2021 року об 11.00, відбудеться офіційне відкриття експертного центру “Milk Local Product”, де усі бажаючі зможуть продегустувати молочну продукцію (йогурти та м’який сир) власного виробництва.