Урочисте відкриття лінгафонного кабінету кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін

4 березня 2021 року в Полтавській державній аграрній академії відбулося урочисте відкриття лінгафонного кабінету, програмне забезпечення якого дасть змогу розвивати й удосконалювати якість фахової підготовки студентів спеціальності 035 «Філологія».

Урочистий захід відкрила Валентина Іванівна Аранчій, ректорка Полтавської державної аграрної академії, к. е. н., професорка, заслужена діячка науки і техніки України, яка наголосила на тому, що використання програмного забезпечення лінгафонного кабінету під час практичних занять із майбутніми філологами-перекладачами сприятиме досягненню ними високого рівня володіння іноземними мовами.

Із вітальним словом до студентів-філологів звернулася Тамара Олексіївна Шаравара, проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку, д. і. н., професорка, яка зазначила, що лінгафонний комплекс – це сучасний інструмент навчання, який дає змогу максимально ефективно використовувати навчальний час: тренувати навички аудіювання, читання, говоріння і письма; працювати як індивідуально, так і в парах; виконувати завдання як безпосередньо в лінгафонному класі, так і вдома.

Декан факультету обліку та фінансів к. е. н., професорка професорка кафедри економічної теорії та економічних досліджень Людмила Олександрівна Дорогань-Писаренко подякувала ректорці та ректорату Полтавської державної аграрної академії за ініціювання закупівлі програмного забезпечення «NIBELUNG» і можливість поліпшення якості підготовки філологів.

Сертифікована програма «NIBELUNG» (виробник: LAIN S.R.L. (Італія); інтерфейс програми: український) створює інтерактивне мультимедійне середовище з розширеними можливостями лінгафонної лабораторії. Програмне забезпечення «NIBELUNG» може бути використане для високоефективного навчання іноземним мовам, розвитку мовлення та перекладацьких навичок, проведення презентацій, управління комп’ютерним класом.

Широкі функціональні можливості та продумане програмне забезпечення перетворюють комплекс на ідеальний інструмент для навчання. Лінгафонний кабінет оснащений і гарнітурами (навушниками з мікрофонами).

Студенти-філологи вперше сіли за столи в новому лінгафонному кабінеті та виконали завдання з використанням автентичного відеоматеріалу.

 

Завідувачка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, викладачі іноземної мови, залучені до реалізації ОПП «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська», щиро вдячні керівництву академії за надану можливість готувати майбутніх філологів-перекладачів із застосуванням новітніх цифрових технологій.

 

Аудиторія: 

Діяльність: