Україна та Грузія об'єднали зусилля для зміцнення освіти

10 травня 2024 року до Полтавського державного аграрного університету завітав гість з Грузії — Буду Кетіладзе, представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Шароуд», щоб підписати меморандум про співпрацю, який підтверджує спільне прагнення сторін до:
• реалізації спільних науково-освітніх програм і проєктів, спрямованих на вдосконалення підготовки фахівців, проведення спільних досліджень та обмін досвідом;
• зміцнення їхньої матеріально-технічної бази  шляхом обміну обладнанням, лабораторними матеріалами та іншими ресурсами.
 
Також під час візиту до ПДАУ Буду Кетіладзе поспілкувався із завідувачем кафедри селекції, насінництва і генетики, керівником Науково-виробничого центру селекції та насінництва польових культур Володимиром Тищенком. Представника ТОВ «Шароуд» зацікавили сорти озимої пшениці, виведені в ПДАУ, тому він виказав намір випробувати їх в умовах грузинського клімату. Це свідчить про те, що співпраця між Україною та Грузією в галузі аграрної науки може вийти далеко за межі освітніх програм і наукових досліджень, охопивши також сферу практичного впровадження нових розробок.
 
Підписання меморандуму про співпрацю між ПДАУ та ТОВ «Шароуд» – це важливий крок на шляху до зміцнення українсько-грузинських зв’язків у сфері освіти та науки, який започатковує  обмін знаннями, спільні дослідження та інновації, які сприятимуть розвитку аграрного сектора обох країн.  Очікується, що ця співпраця  довго і позитивно впливатиме на підготовку кваліфікованих фахівців, підвищення рівня наукових досліджень і, зрештою, забезпечення продовольчої безпеки регіону.