Участь здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та їхніх наукових керівників у заході, присвяченому обговоренню освітньо-наукових програм, проваджуваних у ПДАУ

7 жовтня 2022 року завідувачка аспірантури та докторантури Олена Сіренко провела онлайн-зустріч наукової спільноти Полтавського державного аграрного університету під назвою «Особливості ОНП».

Спікерами зустрічі були: Олена Сіренко, Валентина Євстаф’єва (д. вет. н., професор, гарант ОНП 211 Ветеринарна медицина), Віталій Мельничук (к. вет. н., доцент відповідальний редактор науково-виробничого фахового журналу «Вісник Полтавської державної аграрної академії»).

Метою цього заходу було ознайомлення учасників освітнього процесу із особливостями провадження освітньої діяльності на третьому освітньо-науковому рівні в ПДАУ та надання порад здобувачам вищої освіти цього рівня щодо особливостей написання статей до фахових видань категорій А та Б.

До заходу долучилася велика кількість охочих, що свідчить про актуальність наданої на зустрічі інформації.

У вступному слові організаторка заходу Олена Сіренко окреслила тематику та питання, винесені на обговорення, після цього слово взяла гарант ОНП Валентина Євстаф’єва, яка розповіла про особливості проваджуваних у ПДАУ освітньо-наукових програм, очікувані результати як від здобувачів, так і від їхніх керівників та порушила питання щодо освітньої та наукової складових освітньо-наукових програм.

Далі слово було надано відповідальному редактору науково-виробничого фахового журналу «Вісник Полтавської державної аграрної академії» Віталію Мельничуку, який висвітлив основні аспекти, на які необхідно звернути увагу здобувачеві вищої освіти під час написання статей, наголосив на тому, з чого варто починати наукову діяльність майбутньому доктору філософії, як знайти необхідне фахове видання та визначити його категорію.

Проведений захід був насичений корисною інформацією та порадами, а тому учасники вирішили систематично проводити подібні зустрічі з урахуванням кола питань, які найбільше цікавлять здобувачів вищої освіти і їхніх керівників.

 

Аудиторія: 

Діяльність: