Участь викладачів кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін у науково-практичному онлайн-семінарі

 

На запрошення кафедри романо-германських мов і перекладу Національного університету біоресурсів і природокористування України викладачі кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін факультету обліку та фінансів ПДАУ взяли участь у науково-практичному онлайн-семінарі з міжнародною участю «Інноваційні методичні тренди: мова, культура, бізнес».

Учасники семінару мали змогу обговорити важливі науково-практичні питання за такими напрямами роботи: інноваційні методики викладання фахових дисциплін, перекладач у сучасному комунікативному просторі, англійська мова та бізнес-комунікації в різних культурах.

Цікаві та змістовні доповіді, у яких було надано практичні рекомендації й методичні інструменти до застосування теоретичної інформації, виголосили як досвідчені спікери, так і студенти, які тільки-но розпочали пошуково-дослідницьку діяльність.

На пленарному засіданні із доповіддю «Ефективна комунікація перекладача» виступила завідувачка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін доцентка Наталія Сизоненко, яка ознайомила присутніх із теоретичними та практичним аспектами ефективної мовної комунікації, механізмом мовленнєвого впливу та його типами, на конкретних комунікативних ситуаціях продемонструвала особливості ефективної і результативної комунікації та причини, які зумовлюють неефективну й нульову комунікації. Наостанок доповідачка ознайомила присутніх із книжковими виданнями, які будуть корисними для розвитку комунікативних навичок.

Надзвичайно корисну інформацію, напевно, одержав кожен учасник науково-практичного семінару.

Дякуємо кафедрі романо-германських мов і перекладу НУБІП, зокрема її завідувачці професорці Марії Іванівні Личук. Зичимо колективу кафедри нових звершень на науковій ниві та в підготовці фахівців з перекладу!