Участь у вебінарі «Digital tools for school-based health and well-being education»

28 березня 2024 року заступниця декана з виховної роботи інженерно-технологічного факультету Наталія Прілєпо взяла участь у вебінарі «Digital tools for school-based health and well-being education», організованому відділом глобального здоров’я та освіти UNESCO.

Спікерами заходу були Дідьє Жоурдан, співголовуючий відділу, професор Університету Клермон-Оверні, представники Регіонального офісу ЮНЕСКО по Південній Африці, зокрема Патрісія Мачавіра, консультантка із оздоровчої освіти по Східній і Південній Африці, та Дональд Терераї, проєктний виконавець, а також Катерина Самолиго, проєктна координаторка, та Тігран Єпоян, консультант з оздоровчої освіти по Східній Європі та Центральній Африці, представники Інституту інформаційних технологій в освіті ЮНЕСКО.

Модератором заходу вже традиційно був менеджер відділу глобального здоров’я та освіти UNESCO Гуф Буйс.

Очевидно, що ті, хто здобуває якісну освіту, мають більше шансів бути здоровими, а ті, хто є здоровими, краще навчаються та успішно завершують навчання. Сьогодні все більше молодих людей шукає інформацію про здоров’я та стосунки в інтернеті.

Під час вебінару спікери говорили про потенціал цифрових інструментів і мобільних додатків у забезпеченні доступу студентів до повної та правдивої інформації про їхнє фізичне та ментальне здоров’я та благополуччя. Особливо було наголошено на сексуальному та репродуктивному здоров’ї і суміжних правах. Адже саме під час навчання у закладах освіти викладачі можуть надати молоді знання, навички й цінності, які дадуть їй змогу усвідомити важливість свого здоров’я та благополуччя.

Аудиторія: 

Діяльність: