У ПДАУ відкрили платформу для взаємодії та реалізації соціальнозначущих проєктів області - ХАБ ДОПОМОГИ «Леся ЮА»

 

Благодійна організація "Благодійний фонд "Фундація допомоги захисникам України "ЛЕСЯ ЮА"  в рамках меморандуму про співпрацю з ПДАУ облаштувала обласний центр допомоги для ВПО, ветеранів війни, молоді та дітей.  
 
До завдань ХАБу належить: 
 
- допомога ВПО (безкоштовні юридичні та психологічні консультації); 
- ⁠перекваліфікація ВПО та ветеранів війни; 
- ⁠організація та проведення молодіжних програм розвитку та взаємодії; 
- ⁠дитячі розвиткові проєкти та програми; 
- ⁠проведення конкурсу соціальних проєктів для Полтавської області - буде надаватись фінансова допомога; 
- ⁠осередок діяльності Ради ВПО при Полтавській обласній військовій адміністрації; 
Також територія ХАБу може надаватись на безоплатних засадах для проведення соціальнозначущих проєктів.  
  
4 березня відбулося відкриття ХАБ ДОПОМОГИ «Леся ЮА», що зібрало представників обласної влади, адміністрації Полтавського державного аграрного університету, громадських та волонтерських організацій, активну молодь. Модератором заходу був керівник хабу та волонтер Фундації - Олександр Глазов. На подію завітали заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Когут, в.о. голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, начальниця управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів і внутрішньо переміщених осіб Полтавської ОВА Ніна Черняк. Вони підкреслили важливість та суспільну користь даного проєкту для Полтавщини, та заплановані напрямки подальшої взаємодії для забезпечення потреб ВПО та реалізації інших соціальних ініціатив.  
  
Ректор університету Олександр Галич відмітив, що за такий короткий період співпраці з Фундацією ми маємо вже конкретні результати, які ще до відкриття активно використовуються молоддю міста та дають можливість збільшити залученість студентів до громадської активності, різностороннього розвитку та волонтерства.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара зазначила, що з початку війни через Університет пройшло понад 15 000 ВПО, з яких зараз на території ПДАУ мешкає 300 осіб, які вже увійшли до дружньої університетської родини.
 
Помічник ректора Микола Бутко, якого нещодавно обрано головою Ради ВПО при Полтавській ОВА, зазначив що діяльність ради на базі ХАБу дасть можливість збільшити взаємодію з ВПО, та розширить можливості діяльності Ради. 
  
Керівник Полтавського осередку Фундації "Леся ЮА" Ігор Онопрієнко подякував керівництву ПДАУ за відкритість до нових важливих соціальних проєктів та можливість розмістити платформу саме на базі Університету. 
 
Засновниця Благодійного фонду допомоги безпритульним тваринам Олена Мирополець поділилася  позитивним досвідом співпраці з Фундацією «Леся ЮА» та окреслила перспективи трьохсторонньої співпраці її з Фундацією та ПДАУ через проєкт лікування безпритульних тварин міста на базі ветеринарної клініки університету, залучення працівників та студентів ветеринарного факультету до спільної волонтерської діяльності на благо громади. 
 
На завершення всі присутні запланували подальшу спільну взаємодію представників благодійних і громадських організацій, влади та університету на базі ХАБу для покращення надання соціальної допомоги для мешканців Полтавської області.