У ПДАУ відкрили нову навчально-наукову лабораторію та провели з цієї нагоди круглий стіл

 

Відомі вчені, які присвятили своє життя розвитку вітчизняної та світової науки, без перебільшення заслуговують на увічнення їхніх імен у пам'яті наступних поколінь. Тож 21 жовтня 2022 року в Полтавському державному аграрному університеті на базі Навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології відбулося урочисте відкриття навчально-наукової лабораторії імені П. І. Воропіна. 
 
Петро Іванович Воропін  упродовж 1997–2000 років очолював кафедру землеробства і агрохімії ПДАУ. В цей період основними напрямами наукової роботи співробітників кафедри були використання мінералізованих (пластових) вод у сільському господарстві та вивчення локального способу внесення мінеральних добрив. 
 
Тож з нагоди відкриття іменної лабораторії було організовано та проведено тематичний круглий стіл на тему "Локалізація внесення добрив в Україні: історична хода та сучасний стан", до участі у якому долучилися представники адміністрації ПДАУ на чолі з в.о. ректора Валентиною Аранчій та профільні науковці, а також родичі Петра Івановича, які, до речі, пішли стопами відомого науковця. 
 
Його дружина Віра Олексіївна тісно пов'язана з нашим Університетом, син Олександр працює у провідній компанії Syngenta, а онуки Микола і Петро — студенти ПДАУ.\