У ПДАУ відбувся тренінг соціальної згуртованості

 

Стрес впливає на переважну більшість людей у сучасному суспільстві, зокрема на їхню поведінку,  працездатність, здоров’я, взаємовідносини зі своїм оточенням. А складний час, у якому ми живемо, тільки посилює вплив стресу.

Отже, тренінг на тему
"Стрес як ресурс. Практики для відновлення психічного здоров'я", який було проведено 25 квітня у Полтавському державному аграрному університеті, виявився вкрай доцільним і необхідним заходом, оскільки реалії сьогодення викликають стрес у будь-якої свідомої людини.

Тематичний захід для викладачів і студентів, а також внутрішньо переміщених осіб провела Ольга Лосієвська, докторка психологічних наук, професорка, керівниця Університетського центру медіації Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля.

Ця подія відбулася завдяки співпраці з ГО "Фонд розвитку підприємництва та реалізації бізнес-ідей" за підтримки Програми "Справедливість для всіх", яку фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Також до проведення тренінгу долучилися й представники ГО "Видимі жінки".

Серед головних питань, порушених під час заходу, були виникнення стресу та психічної втоми, реагування на стрес, робота з емоціями. Були розглянуті ефективні можливості для відновлення психічного стану людини.