У ПДАУ відбувся тренінг про зміцнення ментального здоров’я та відновлення життєвих ресурсів в умовах стресу

 

1 листопада 2023 року відбулася зустріч викладачів і співробітників ПДАУ з психологами Полтавського міського Центру соціальних служб, які провели тренінг з метою комплексної психологічної допомоги та психоедукації для зміцнення ментального здоров’я та відновлення життєвих ресурсів в умовах стресу. Адже відомо, що саме фахівці, чия діяльність вибудувана в системі «людина — людина», найбільше  схильні до професійного вигорання.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Учасники обговорили поняття стресу і дистресу, проаналізували вплив стресових ситуацій і наслідки тривалих стресових станів для здоров'я людини, обмінялися досвідом подолання життєвих викликів. Вони також ознайомилися з різними цікавими методами переключення, стабілізації, зняття напруги та заспокоєння.
Психологи детально розповіли присутнім про багатовимірну модель подолання стресу та пошуку внутрішньої стабільності Basic PH, розроблену Мулі Лаадом, директором ізраїльського Центру запобігання стресу.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
А ще учасники тренінгу отримали неперевершене задоволення від розмальовки торбинок, вкладаючи у свою арттерапевтичну роботу неабияку креативність!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Захід відбувся в рамках проєкту «Розвиток потенціалу ОГС та ініціативних груп у регіонах України з високою концентрацією ВПО щодо  гендерних питань у гуманітарній діяльності (GiHA)» в партнерстві з ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF).