У ПДАУ відбувся показ мультфільму "Енеїда" до Дня українського кіно та з нагоди 225-річчя з часу першого видання цього твору

 

Студенти Полтавського державного аграрного університету за підтримки студради інженерно-технологічного факультету організували показ українського мультиплікаційного шедевра "Енеїда", присвятивши цей захід одразу двом подіям — Дню українського кіно, що відзначається 9 вересня, та 225-й річниці з часу  першого видання цієї поеми видатного українського письменника Івана Котляревського. 
 
Вибір мультфільму був не випадковим. По-перше, організатори прагнули створити легку й позитивну атмосферу зустрічі; по-друге, залучити молодь до класики українського кінематографу. 
 
До речі, повнометражний анімаційний фільм «Енеїда» посідає 39-ту позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно. Новинний сайт ВВС назвав «Енеїду» першим повнометражним мультфільмом незалежної України. Процес його створення тривав три роки (1988–1991), художники підготували майже 100 тисяч малюнків!
 
Крім того, за твердженням художника-постановника мультфільму Едуарда Кірича, він дуже пишається тим, що у 1988 році, ще до відновлення незалежності України, в мультфільмі вже були намальовані кадри синьо-жовтого українського прапора.